Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5

У нашій країні займатись бізнесом і не мати жодних контактів з правоохоронними органами – радше виняток, ніж правило. І якщо на початку розвитку підприємницької діяльності контроль за підприємцями здійснювали лічені державні органи, то останнім часом навіть ті «органи» які, наче б то не мають жодного відношення до підприємницької діяльності, намагаються втрутитись, причепитись, якимось чином проконтролювати, перевірити хоч якийсь бік бізнесової діяльності.

Ми  усі помічали на дорозі фури з табличкою «Пустий»! Чому це відбувається? Відповідь дуже проста. Працівникам ДАІ цікаво зупиняти лише ті транспортні засоби, що перевозять вантажі в інтересах бізнес структур.

Зверніть  увагу, як співробітники патрульної служби міліції патрулюють вулиці міста. Вони зазирають в темні підворітні, контролюють безлюдні вулички, інші небезпечні та криміногенні місця. Так, але досить часто вони рухаються від автівки до автівки і спостерігають за особами всередині ... Читати далі »

Переглядів: 732 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012


         Якщо Ви не бажаєте, щоби відносно Вас «робила» міліція, необхідно грамотно і виважено ставитись до надання відповідей у правоохоронні структури на їх запити про отримання інформації. Про що слід знати і на що звернути увагу у випадку, коли на адресу Вашої організації надійшов такий запит.
         По-перше - він повинен бути оформлений на бланку підрозділу міліції із обов’язковим зазначенням у кутовому штампі вихідного номеру та дати написання. Особливу увагу необхідно звернути на повне зазначення найменування посади, прізвища та ініціалів уповноваженої особи, яка підписала запит. Якщо біля надрукованої у запиті посади від руки приписано «за» або взагалі поставлено якусь незрозумілу риску – запит можливо визнати не дійсним, оскільки його повинна підписати саме та уповноважена особа, посада і прізвище якої вказано у запиті. Такі випадки у міліції не рідкість і часто запити про н ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012


Письмові запити правоохоронних органів - досить поширене явище. Часто їм куди простіше і швидше відправити такий запит, ніж ходити на підприємство з перевіркою, до якої їх можуть і не допустити без наявності на те належних підстав. Папір усе терпить, а тому часом для спрощення завдання з пошуку «жертви» вони шлють запити з вимогами надати максимум документів, що стосуються різних аспектів діяльності підприємства, в надії отримати хоч якісь зачіпки. Щоб не потрапити в «халепу» і не надати документи на незаконні запити правоохоронних органів при одержанні запиту слід знати наступне.

При отриманні письмового запиту слід в першу чергу перевірити наявність його формальних реквізитів: номери, дати, підпису та печатки органу, який його направив. На жаль, законодавством не визначено, хто саме має підписувати міліцейський запит. Але оскільки такі запити згідно п. 17 ст. 11 Закону «Про міліцію» можуть надаватися тільки для розслідув ... Читати далі »

Переглядів: 1734 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012


Алгоритм дій при отриманні письмового запиту від ОВС:
При отриманні письмового запиту про надання документів або інформації до органів внутрішніх справ необхідно:
1.Уважно вивчити отриманий запит.
2.Пересвідчитися, що у запиті проставлені його номер та дата.
3.Звернути увагу на наявність підпису і печатки на документі.
... Читати далі »
Переглядів: 1237 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012

Що робити при отриманні письмового запиту від Державної податкової служби України



При  отриманні  письмового  запиту  про  надання  документів  або  інформації  до  органів  податкової  міліції  необхідно:
Уважно  вивчити  отриманий  запит.
Пересвідчитися,  що  у  запиті  проставлені  його  номер  та  дата.
Звернути  увагу  на  наявність  підпису  і  печатки  на  документі.
... Читати далі »
Переглядів: 1158 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012

 Отримавши запит податкової міліції, cпокійно прочитайте текст запиту, визначте зазначені підстави. Якщо посилаються на п.п.17,24 Закону України "Про міліцію", п.4 ст. 8 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність", п.20.1.6. ст. 20, п. 16.1.5. ст. 16 Податкового кодексу України і просять, в зв'язку з службовою необхідністю, надати копії фінансово-господарських документів, установчих документів робіть такі кроки.

Дані поради є суб'єктивними (хоч і опробовані на практиці) і в кожній окремо взятій ситуації необхідно самому визначатися (бізнес - це діяльність на свій страх і ризик).

Зателефонуйте у відділ податкової міліції та виясніть хто виконавець. Запитайте у нього яка саме службова необхідність спонукала направити такий запит. Спілкуються з вами спокійно і пояснюють, що виконується подання (клопотання) прокуратури, іншого відділу податкової міліції ... Читати далі »

Переглядів: 2157 | Додав: ondifua | Дата: 20.01.2012

Фотоархив журнала "Вестник Государственных Закупок" 2011-2012
Фотоархів журналу "Вісник Державних Закупівель" Журналы
Журналы / 2012 ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: ondifua | Дата: 31.12.2011