Головна » 2012 » Грудень » 7 » Як відповідати на запит міліції про списки осіб, які лікуються, лікувалися, або перебувають на обліку у лікарняному закладі.
10:59
Як відповідати на запит міліції про списки осіб, які лікуються, лікувалися, або перебувають на обліку у лікарняному закладі.

                                                                                   Начальнику

                                                                                               ХХХХХХХ МВ УМВС

                                                                                              в ХХХХХХХХХ області

ХХХХХХХХХХ міліції

                                                                                              ХХХХХХХХХ

 

На Ваш повторний запит № ХХХХ від ХХХХХХ з приводу надання інформації про список осіб із числа жителів села ХХХХХХХ, які перебувають на обліку, або лікуються в ХХХХХХХХХХ, в друге повідомляємо :

Згідно ст.ст.6,19,68 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст.ст.32, 34 Конституції України, рішень Конституційного Суду України від 30.10.1997р. № 5-зп, 20.01.2012р. №2-рп, ст.ст.285, 286, 301, 302 Цивільного кодексу України, ст.ст.2, 6, 11, 14, 25 Закону України «Про захист персональних даних», ст.ст.7, 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст.1, п.2 статті 11, ст.21 Закону України "Про інформацію", ст.ст.39-1, 40, п.«г» ст.78 Основ законодавства про охорону здоров’я, ст.6 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.14 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», - інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї.

Така інформація про особу є конфіденційною.

Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням в її особисте та сімейне життя. Таке втручання допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.

Медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Таким чином Ваш запит стосується широкого кола осіб відносно яких немає досудового провадження або судового розгляду, а тому вимога про надання конфіденційної інформації що до формування таких списків є незаконною.

Конфіденційна  інформація про осіб, що містить лікарську таємницю буде надана Вам у випадках передбачених Законом, а тому в наступному запиті прошу вказувати анкетні дані особи, що становить інтерес із посиланням на приводи та підстави отримання такої інформації.

З повагою.

Переглядів: 707 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0