Головна » 2012 » Січень » 23 » Відповідь на запит 2
11:15
Відповідь на запит 2
Шановний п.________!
Уважно ознайомившись з текстом запиту за № від р. що містить прохання ______________________________________вважаємо за необхідне повідомити таке.
Оскільки ст. 19 Конституції України передбачає, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, обґрунтовуючи у запиті вищезазначене прохання, Ви посилаєтесь на п. 17 ст. 11 Закону України «Про міліцію як на правову підставу своїх вимог.
Однак вищезазначена норма не надає відповідного права, тому не можуть бути належною правовою підставою, виходячи з наступного.
Відповідно до п. 17 ст. 11 Закон України «Про міліцію», міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об'єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції.
Вказівок на проведення оперативно-розшукової справи або розслідування відповідної кримінальної справи отриманий запит не містить.
Лист також не містить вказівок ні на проведення дослідчої перевірки згідно зі ст. 97 КПК України, ні на реєстрацію заяви/повідомлення про злочин, що стосується нашого підприємства, відповідно до Інструкції про порядок приймання, реєстрації та розгляду в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, затв. наказом МВС України від 14.04.2004 р. № 400.
До того ж, оскільки зі змісту листа видно, що прохання, викладені у листі, не пов’язані з проведенням процедур, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, а також з оперативно-розшуковою діяльністю, дізнанням, досудовим слідством, то, відповідно, застосовуються норми Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V.
Згідно з ч. 2 п. 1 ст. 1 вищезазначеного Закону заходи державного нагляду (контролю) можуть здійснюватися лише шляхом планових та позапланових заходів, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій. Виключно законами встановлюється спосіб здійснення державного нагляду (контролю). Орган державного нагляду (контролю) не може здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, якщо закон прямо не уповноважує такий орган на здійснення державного нагляду (контролю) у певній сфері господарської діяльності та не визначає повноваження такого органу під час здійснення державного нагляду (контролю) (відповідно до ст. 4 Закону).

Ми завжди готові до подальшої спiвпрацi, однак, на пiдставi вiдповiдностi взаємних дiй чинному законодавству України.
Переглядів: 2012 | Додав: ondifua | Теги: правоохранительные органы, запит, Перевірка, Украина, ответ, убоз, Проверка, запрос, УБОП, Милиция | Рейтинг: 0.0/0