Головна » 2012 » Січень » 27 » Захистити базу персональних даних не можуть навіть в одній із найпросунутіших в технічному плані країн світу – Японії
17:30
Захистити базу персональних даних не можуть навіть в одній із найпросунутіших в технічному плані країн світу – Японії
Захистити базу персональних даних не можуть навіть в одній із найпросунутіших в технічному плані країн світу – Японії. Що говорити про Україну, коли на Петрівці можна купити будь-яку базу. Тому закон про захист персональних даних буде оберігати їх лише на папері.

Чому взагалі зявився такий закон?
Успішність євроінтерграційних процесів в Україні безпосередньо залежить від виконання плану дій із лібералізації візового режиму з ЄС. На цей час виконано лише першу умову — зміну в законодавстві: був ухвалений «Закон про захист персональних даних». Наступним кроком має стати захист документів, у тому числі введення біометричних паспортів.
[eutg.net]

Правозахисники застерігають
Інформація з біометричних паспортів може потрапити в руки злочинців, адже будь-яку базу можна зламати і використовувати не за призначенням, говорить правозахисник Євген Захаров. А закон про захист персональних даних буде оберігати їх лише на папері.

«Ідеться про чіп і абсолютно невідомо, яка саме інформація буде туди закладатися. Якщо закордонний паспорт сьогодні вводиться – більш офіційний податковий номер особи, який має використовуватися виключно податковими інспекціями, в нас з нього зробили універсальний код, за яким збирається інформація буквально в усіх державних реєстрах. Державні органи мають можливість за 20 секунд зібрати персональні дані кожної особи, які зберігаються за цим номером в цих реєстрах. Тепер уявіть собі людину, яка має якісь негарні мотиви (наприклад, вкрасти що-небудь) і отримує блискучу можливість», – зауважує правозахисник.
[helsinki.org.ua]

Будь-яка інформація - приватна, конфіденційна - може бути використана на шкоду людині. Навіть якщо йдеться про зміст СМС-повідомлень, годі й казати про відбиткі пальців чи райдужну оболонку ока.

"Якщо хакер достатньо кваліфікований, за допомогою сканера зможе отримати відбиток пальців, то ясно що він зможе використати його як завгодно, можливо навіть те що називається підстава, тобто особа може бути звинувачена у вчиненні тих чи інших кримінально караних діянь", - каже кандидат юридичних наук, правозахисник В`ячеслав Яковенко.

Те, що загроза не теоретична, переконатися не складно. У невеликому берлінському комп`ютерному клубі молодий хакер Ян Красслер демонстративно легко підробив чужі відбитки пальців.

У 2008 році жертвою хакерів став міністр внутрішніх справ Німеччини. Німецькі противники чіпових документів влаштували полювання за пальчиками усіх своїх урядовців. Щоб довести небезпеку тотального збору біометричних даних.
[human-rights.unian.net]
Переглядів: 686 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0