Головна » 2012 » Квітень » 01
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання відсутності компетенції (повноважень) суб’єкта владних повноважень

01.01.2009 року Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області (надалі — УБОЗ ГУМВС України в Житомирській області — відповідач) пред'явлено службовим особам ТОВ "Ромашка" (надалі — позивач) направлення № 1 від 01.01.2009 року на проведення позапланової перевірки позивача.
У вказаному направленні правовою підставою для проведення перевірки зазначено ст. 11 Закону України "Про міліцію”, ст. 12 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю”, ст. 6, ст. 8 "Про оперативно-розшукову діяльність”, а фактичною підставою — звернення громадянина. Предметом перевірки в направленні визначено дотримання вимог чинного законодавства під час здійснення фінансово-господарської діяльності у 2008 році.

Проте у відповідача відсутня компетенція (пов ... Читати далі »
Переглядів: 2507 | Додав: ondifua | Дата: 01.04.2012

Як правову підставу для вимоги зазначених документів у запиті було вказано підпункт "б” пункту 2 статті 12 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю” від 30.06.1993 р.
Підпункт "б” пункту 2 статті 12 Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю” від 30.06.1993 р. надає право спеціальним підрозділам по боротьбі з організованою злочинністю органів внутрішніх справ і Служби безпеки України при здійсненні заходів боротьби з організованою злочинністю на письмову вимогу керівників відповідних спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю одержувати від банків, а також кредитних, митних, фінансових та інших установ, підприємств, організацій (незалежно від форм власності) інформацію і документи про операції, рахунки, вклади, внутрішні та зовнішні економічні угоди фізичних і юридичних осіб. Але відповідно до п. 2 ст. 12 Закону ці повноваження реалізуються лише "під час здійсн ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: ondifua | Дата: 01.04.2012